Jetron ICT: On top of IT

Naar support

Cyberaanvallen nog geen wake-up call voor gros Nederlandse bedrijven

Bijna driekwart van de bedrijven kreeg in 2023 te maken met een cyberaanval. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO in samenwerking met MWM2. Het ging vooral om grote bedrijven (86 procent) met een jaaromzet van minstens 25 miljoen, maar ook mkb’ers en zzp’ers zijn slachtoffer. De bank adviseert alert te zijn. ‘Think like your enemy.’

Afgelopen jaar was drie op de vier bedrijven doelwit van cybercriminaliteit. Onder de mkb’ers heeft 71 procent te maken gehad met cybercriminaliteit en onder de zzp’ers is dat 55 procent. Dat aantal blijft stijgen, vertelt Julia Krauwer van ABN AMRO tijdens De Ondernemer Live. ,,Maar ook het risicoperceptie groeit niet. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt, zoals in de vorm van kosten voor herstel van systemen, gederfde inkomsten door stilstand van het bedrijf of reputatieschade door gelekte klantgegevens.”

Think like your enemy

,,Wees alert op de meest vernuftige phishing mails. Volg de basismaatregelen die het National Cyber Security Centrum heeft opgesteld. En ook belangrijk: think like you enemy. Ga na wat er te stelen of te lekken valt in je bedrijf en op welke manier cybercriminelen dit kunnen doen.”

Meer informatie of advies nodig. Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Technologie kan soms een doolhof zijn, toch? Geen zorgen, wij kennen de weg! Of je nu zoekt naar slimme oplossingen of gewoon steengoede ICT-hulp, wij zijn er voor je. Ontdek samen met ons wat het beste bij jouw bedrijf past. 

Blog artikelen