Jetron ICT: On top of IT

Naar support

Support op afstand.

Het is een gehele geruststelling wanneer je weet dat er altijd iemand is die je acuut te hulp schiet in geval van het niet functioneren van een systeem en hiervoor ook spoedig een oplossing aandraagt. Jetron kiest vaak voor creatieve oplossingen om zo snel mogelijk de belangrijkste processen door te kunnen laten gaan. Deze werkwijze is standaard voor Jetron, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gericht servicecontract, waarbij harde garanties worden gegeven als het gaat om de respons- en reparatietijden bij calamiteiten.

Hulp op afstand

Om de aandacht voor je problemen nog sneller te kunnen waarborgen en tegelijkertijd reistijden en -kosten te besparen, zetten we de geavanceerde mogelijkheden van moderne communicatietechnologieën in. Na een intakegesprek, waarbij je systeem grondig wordt geïnventariseerd en je gegevens worden opgeslagen in onze speciaal ontwikkelde beheerapplicatie, kunnen we je systeem op afstand beheren. Dit stelt ons in staat om je bij calamiteiten onmiddellijk en efficiënt te ondersteunen.

Download op-afstand software

Klik hier om de software te downloaden

24/7 Support

Veel klanten moeten zeven dagen per week en 24 uur per dag over hun automatisering kunnen beschikken. Mocht het toch een keer fout gaan, dan kun je altijd op ons rekenen. Via ons helpdesknummer kun je altijd een beroep doen op onze systeembeheerders. Zij kunnen je vervolgens ondersteunen en de problemen voor je oplossen. Een heel geruststellende gedachte.

Direct bellen: 0165-582999