Jetron ICT: On top of IT

Naar support

Wat is Microsoft Copilot en wat kan het?

Sinds eind 2023 zijn we volop aan het experimenteren met ChatGPT, maar wist je dat er ook een AI-tool is die ontwikkeld is voor AI op de werkplek? Microsoft Copilot is een hulpmiddel waarmee je kunstmatige intelligentie gebruikt in de tools Microsoft 365, zoals Word, Excel en Teams. In dit artikel lees je hoe je het inzet als ondernemer.

Wat is Microsoft Copilot en wat kan het?

Microsoft Copilot is een geavanceerde AI-tool voor kantoorwerk. Je kunt het zien als een soort personal assistent die je kan helpen om efficiënter te werken met de applicaties van Microsoft 365. Het kan bijvoorbeeld taken automatiseren, gegevens analyseren en je helpen beter samen te werken met je collega’s. We lichten een aantal handige toepassingen uit:

1. Copilot Word

Copilot is een krachtige tekstverwerkingstool, en lijkt daarmee een beetje op ChatGPT. In Word kan Copilot teksten opstellen, suggesties voor verbeteringen geven en content samenvatten. Zo ben je minder tijd kwijt aan het schrijven van goede teksten.

2. Copilot Excel

Copilot biedt ook veel opties in Excel. Zo helpt het je om gegevens uit je datasets te analyseren en de juiste conclusies te trekken. Ook kan het automatisch grafieken generen zodat je in een oogopslag ziet wat je hebt verzameld.

3. Copilot Teams

In Teams kan Copilot vergaderingen samenvatten, actiepunten registreren en follow-ups voorstellen.

Microsoft Copilot: voordelen voor ondernemers

Wil jij aan de slag gaan met Copilot? Deze laagdrempelige tool kan je organisatie veel opleveren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hogere productiviteit Met Microsoft Copilot kun je routinetaken automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van notulen. Zo kunnen je medewerkers zich richten op andere taken die uiteindelijk meer opleveren.
  • Datagedreven keuzes Microsoft Copilot helpt je om op een gemakkelijke manier geavanceerde data-analyses te maken. Met deze inzichten kun je als ondernemer beter geïnformeerde beslissingen nemen, onderbouwd door data.
  • Efficiëntere samenwerking Door de communicatie en documentatie te stroomlijnen, bevordert Copilot samenwerking binnen en tussen teams.

Data security met Copilot

Wanneer je gebruik maakt van kunstmatige intelligentie, is het belangrijk om databeveiliging en privacy goed in het vizier te houden. Microsoft Copilot is ontworpen met ingebouwde privacy- en securitymaatregelen. Toch is het belangrijk om een sterk data governance beleid op te zetten waarin je vastlegt hoe data wordt opgeslagen en verwerkt. Wie is hier verantwoordelijk voor en wat doe je als data per ongeluk in verkeerde handen valt.

Aan de slag met Microsoft Copilot

Veel mensen vinden het inzetten van kunstmatige intelligentie leuk, maar ook een beetje intimiderend. Daarom is het belangrijk om klein te beginnen. Je kunt bijvoorbeeld starten met het implementeren van Copilot op één afdeling of voor één specifieke taak. Denk ook eens aan het organiseren van trainingssessies aan om medewerkers vertrouwd te maken met de functionaliteiten van Copilot. Hier kun je cases laten zien van andere organisatie die succes boeken met de tool. Medewerkers kunnen elkaar vervolgens tips geven om nog slimmer te werken met Copilot.

Let op: Een belangrijke voorwaarde om Copilot goed in te kunnen zetten, is dat je IT-infrastructuur up-to-date is.

Kortom: Microsoft Copilot is een krachtige tool die efficiëntie en productiviteit binnen je organisatie naar een nieuw niveau kan brengen. Door goed georganiseerd te werk te gaan, kun je profiteren van alle voordelen die deze AI-assistent biedt.

Meer informatie over Copilot neem contact met ons op.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Technologie kan soms een doolhof zijn, toch? Geen zorgen, wij kennen de weg! Of je nu zoekt naar slimme oplossingen of gewoon steengoede ICT-hulp, wij zijn er voor je. Ontdek samen met ons wat het beste bij jouw bedrijf past. 

Blog artikelen

Speelschema EK 2024

Speelschema EK 2024

De zomer van 2024 wordt een feest voor voetbalfans! Het EK staat voor de deur en Oranje is er klaar voor. Mis geen wedstrijd met ons handige EK speelschema. Hoe Download je het EK Speelschema? Klik op de link: Download hier het EK speelschema 2024 voor...

Lees meer
Boomkwekerij Corne de Nijs
Boomkwekerij Corne de Nijs
09/04/2024
Snelle service en goede kwaliteit. Een aanrader! zijn al jaren lang een tevreden klant
ben Kruf
ben Kruf
02/04/2024
Loodgietersbedrijf van Sundert. maakt al jaren gebruik van Jetron ICT. ze bieden goede service. Storingen worden snel en vakkundig opgelost.
Sens Fire
Sens Fire
28/03/2024
Al 21 jaar met SenL trots op de samenwerking met Jetron. ICT is een vak waarbij heel veel op de achtergrond plaats vind. Dat dit vertrouwd plaats vind is voor elke ondernemer een fijn gevoel. Zeker als dit voor de meeste ondernemers niet dat gene is waarin ze zelf thuis zijn. We ervaren Jetron als een fijne en betrouwbare partner.
Motor Centrum Roosendaal
Motor Centrum Roosendaal
28/03/2024
Wij zijn al jaren erg tevreden met de diensten van Jetron. Vlotte service, en bovenal goed bereikbaar bij vragen!
N. Jooren
N. Jooren
27/03/2024
Erg prettig bedrijf, denken mee en komen met passende oplossingen op maat!
jan vink
jan vink
27/03/2024
fijn bedrijf, Super snelle/goede service, problemen worden direct opgelost, zeer gemotiveerde mensen.
kasia szopinska
kasia szopinska
27/03/2024
Topbedrijf! Onze ervaring met hen was geweldig. Ze hebben ons enorm goed geholpen en hebben uitstekende service verleend. Het personeel was vriendelijk en deskundig, en ze namen echt de tijd om naar onze behoeften te luisteren en ons te begeleiden bij. We zijn zeer tevreden met de resultaten en zouden dit bedrijf zeker aan anderen aanbevelen!